tisdag 30 december 2014

Riga-kärt återbesök under julen

Julen är över för i år.
På julaftons morgon hade "jultomten" lämnat varsitt paket till barnen, som de fick öppna.
Sen for vi via Kimito begravningsplats till Åbo.
Vi firade julaftonen med att åka på julkryssning, Åbo-Riga-Åbo, lika som vi gjorde för 2 år sedan. Denna gång gjorde vi bekantskap med Baltic Princess (förra gången var det Silja Europa)
God mat, såg jultomten, årets Tangokung Teemu Roivainen (otrolig röst!), deltog i julsångs-allsång mm. En fin julafton.
Juldagen var vi dryga tre timmar i Riga på en guidad tur. Fick denna gång se mer av Riga än förra gången. Och vi hade en otroligt bra guide som också berättade mera historik. Då båten anlände till Riga var det snöyra i Riga, men lagom tills vi skulle av båten klarnade det och solen tittade fram några svängar.
Vill definitivt tillbaka till Riga, skulle vara fint se staden i sommarskrud (har ju sett staden i vinterskrud 2ggr nu)
Sen då vi kom tillbaka till båten tog vi det lugnt i hytten tills det var dags att äta middag samtidigt som båten lade ut från Riga. Gick ganska bra sjö på vägen tillbaka. Tur man sov.... Mellansonen hade ätit nåt han inte tålde så han kräktes under resan hem, men..... Hemresan under Julannandag gick bra, Vi var mest i hytten. Då vi kom hem blev barna glada då de såg att tomten lämnat paket under granen :-)
Snön vi fick innan jul ligger kvar. Igår var en skönt kall dag, jag o barnen var ute på en skön promenad. Men nu har det slagit om till plusgrader........
Barnen har varit ute och byggt snögubbar mm, och nu tittar de på film. Gubben har åkt på en rejäl förkylning, så det blir en lugn nyårsafton hos oss imorron.
Firar 20år förlovade imorron också.
Ha det bra alla. Kram!




Inga kommentarer:

Att orka.........

 Jag känner mig trött, känns som om jag blir dragen från flera olika håll. Men livet är väl sådant I guess. Vardag för många arbetande perso...