onsdag 21 januari 2015

ÅUCS och äldsta sonen 17

Idag är jag segare än seg. Dessa två första dagar denna vecka har varit minst sagt intensiva.....
Måndagen började med att vakna klo 5.00 för att väcka äldsta, yngsta och maken.........
Vi skulle hämta mamma, föra gubben till Kimito på jobb till klo 7, sen föra äldsta gossen till Ekenäs till skolan. Sen köra via Salo till Åbo (närmare än via Kimito till Åbo från Ekenäs)
Yngste gossen hade tid på ÅUCS, skulle träffa en psykolog som skulle göra utvärdering.
Hade dock så pass gott om tid att jag, mamma och lillgossen tog en tur in till Skanssi. Köpte bla en ny mössa, tubhalsduk och lite annat.
sen var det ÅUCS, innan vi sen åkte hem lagom tills gubben sluta jobba. Kvällen gick till att "landa" hemma och plocka ihop det man skulle ha med följande dag.
Tisdag började på samma sätt, väckning klo 5.00 för att väcka yngste och gubben och försöka få i sig frukost. Sen hämta mamma, köra gubben till jobbet och sen därifrån till Åbo (inte via Ekenäs och Salo dock denna gång)
Från klo 9-14 var vi på ÅUCS då gossen bla "utvärderades" av bla en ergoterapeut och en talterapeut. Sen träffade han en läkare, och en annat som kollade upp hans längd etc. Var lite prat i höstas om att tillväxtspurten kanske kunde bero på att puberteten börjat, men det slog läkaren nu fast att var uteslutet. han har bara hittat "sin" kurva helt enkelt. och i såfall kommer gossen att bli över 180-190cm lång.... Äldsta sonen är ju redan över 180 och mellangossen över 170, så.......
Så man var helt slut igår då man kom hem.
Idag har också gått i seghetens tecken. Humöret har inte varit det bästa, speciellt inte då yngste sonen varit "smått" överaktiv (reaktion på "ÅUCS-dagarna").
Äldsta sonen fyller 17år idag också. 17år sedan vår fina förstfödda föddes. Klo 9.54 idag för 17år sedan såg han dagens ljus efter en minst sagt jobbig förlossning.
Firar gör vi på fredagen då han kommer hem. På "önskelistan" hur vi skulle fira stod glass och kaka, så jag kommer att baka en smarrig kladdkaka och köpa glass till :-)
Nu ska jag krypa ner under en filt, och skriva klart ett brev, innan det är dags att lägga sig.
Ha det bra. Kram!

Inga kommentarer:

Att orka.........

 Jag känner mig trött, känns som om jag blir dragen från flera olika håll. Men livet är väl sådant I guess. Vardag för många arbetande perso...